Predictii pe termen scurt si mediu despre pretul Bitcoin. La 250 000$ pana in ianuarie 2022?


money 14th December

In primul rand, luati intotdeauna aceste predictii ale expetilor cu o doza de scepticism pentru ca de cele mai multe ori sunt menite a fi doar un truc de publicitate. Haideti sa aruncam o privire peste cateva predictii recente:

 

Potrivit lui Ian Balina, Investitor Bitcoin si fondator al companiei de cercetare Token Metrics, BTC se va tranzactiona la 75000$ pana la finalul anului 2021. Acesta a spus in Time ca analiza tehnica nu exclude atingerea pragului de 100.000$, dar ca prefera sa adopte o atitudine mai conservatoare.

 

Nu stiu ce analiza tehnica foloseste domnul Ian Balina dar in momentul realizarii acestui articol (BTC la 48.7K) observam o strapungere falsa si o distributie a maximelor din zona 65.000$. Ulterior distributiei pretul a atins un minim la 40 500$, reprezentand o scadere de 41%. Ce putem spune cu siguranta in acest moment este ca pretul se tranzactioneaza in range, intre 47 000$ (support) si 50 – 51K (rezistenta). Ce ordine se acumuleaza in acest range este greu de spus. Orice scadere sub 47K este repede cumparata. De asemenea orice strapungere a 50-51K este repede vanduta. Despre oportunitatile de tranzactionare pe care le prezinta range-urile vom vorbi mai detaliat in articolele viitoare.

Lichiditatea scazuta din timpul sarbatorilor face cu atat mai grea o predictie. Ca o regula, miscarile care au loc in lichiditate scazuta se retrag complet, exact ce s-a intamplat anul trecut la sfarsitul lui decembrie/inceputul lui ianuarie.

 

Matthew Hyland – Ultra Commerce: 250.000$ pana în ianuarie 2022, potrivit analizei tehnice si analizei datelor blockchain. 

Depasirea inevitabila a pragului de 100.000$ va cataliza un “bull run” euforic, a spus Hyland pe contul sau de Twitter. Hyland a citat ca dovada miscarea de 150% din 2017, când Bitcoin a crescut de la 8.000 USD la 20.000 USD, imediat dupa Ziua Recunostintei din acel an.

 

Robert Breedlove - Fondator si CEO al companiei de consultanta si marketing pentru active digitale Parallax Digital. 

Predictie: 307.000$ pana în octombrie 2021 si 12,5 milioane USD pana în 2031. Serios, 307K a prezis, nu 306K sau 308K :)

Acesta completeaza: “presiunile inflationiste de dupa COVID-19 vor stimula interesul pentru criptomonede, impingand valoarea Bitcoin mai sus decât estimarile anterioare”. Intr-un interviu de la inceputul acestui an, Breedlove a subliniat, de asemenea, ca ultimul trimestru al anului 2021 se afla la aproximativ 500 zile dupa “halving”, în care algoritmul Bitcoin modifica recompensa pentru tranzactiile de minat pe blockchain. Breedlove a spus ca evenimentele anterioare de halving au fost urmate de noi maxime la aproximativ 500 de zile.

 

Si mari institutii financiare au facut publice propriile previziuni, JP Morgan prezicand un maxim pe termen lung la 146.000$, iar Bloomberg prezicand ca ar putea atinge 400.000$ pana în 2022.

Exista intre 18 si 19 milioane de Bitcoin în circulatie în prezent, iar “minarea” se va opri la 21 de milioane. Expertii din industrie subliniaza în mod constant aceast deficit inerent ca pe o mare parte a atractivitatii criptomonedei.

 

O opinie personala, nu stiu daca toate mecanismele pietei au fost puse in miscare si finalizate pentru a incepe o noua apreciere de aici. Nu stiu daca acumularea a luat sfarsit sau daca range-ul reprezinta o noua distributie. Tind sa inclin spre a doua varianta. Pentru a face noi maxime am avea probabil nevoie de o acumulare precum cea de la 30K. Ceva nu mi se pare in regula atunci cand toata lumea spune ca un activ se va aprecia mai ales atunci cand graficul ne arata contrariul. 

 

Bitcoin este clar un activ de cumparat pe termen lung ca urmare a particularitatilor si vitezei cu care se propaga noile tehnologii. Aici ma refer la tranzactionarea fara leverage. In tranzactionarea cu leverage momentul intrarii in piata este cu atat mai important. Vor exista oportunitati de cumparare mai bune decat 48k? sau nu vom mai prinde nici macar “discountul” acesta?. Ramane de vazut.